Saturday, April 2, 2011

Learn Correct Shooting in Football

Arena bola sepak dalam dunia ni mmg dah tekenal
Tak prlu lagi la nk kenalkan
Dan RoNa de idola RoNa dalam bola sepak ni
Eh..Lupe lak..RoNa de post dalam ni
Cristiano Ronaldo@CR7
Sampai skang ni dia tetap no 1 bagi RoNa
Dengan ketangkasan kaki dia
Ketepatan shooting dia
So, RoNa nak share care sepak CR7

video 

Yang ni plak video untuk sepak yang padu
RoNa tgok member RoNa sepak pergh..Laju and padu
So, Let's Check It Out
video

Friday, April 1, 2011

SuPeER SeNTaI TiMe!!

Hehe..skang ni dah yg ke 35 tahun super sentai ni ke udara..
Jom kite imbas balik super hero kite zaman2 kecik dlu sampai la skang ni

1. Himitsu Sentai Goranger

2. J.A.K.Q Dengekitai
 

3. Battle Fever J

 

4. Denshi Sentai Denziman


 

 5. Taiyo Sentai Sun Vulcan



6. Dai Sentai Google-V

7. Kagaku Sentai Dynaman

8. Choudenshi Bioman

9. Dengeki Sentai Changeman

10. Choushinsei Flashman



11. Hikari Sentai Maskman




12. Chojuu Sentai Liveman

13. Kousoku Sentai Turboranger



14. Chikyuu Sentai Fiveman

15. Chojin Sentai Jetman



16. Kyoryu Sentai Zyuranger



17. Gosei Sentai Dairanger

18. Ninja Sentai Kakuranger

19. Choriki Sentai Ohranger



20. Gekisaou Sentai Carranger



21. Denji Sentai Megaranger



22. Seijuu Sentai Gingaman



23. Kyuukyuu Sentai GoGoV



24. Mirai Sentai Timeranger



25. Hyakujuu Sentai Gaoranger

26. Ninpuu Sentai Hurricaneger



27. Bakuryu Sentai Abaranger



28. Tokusou Sentai Dekaranger

29. Mahou Sentai Magiranger



30. GoGo Sentai Boukenger

31. Juken Sentai Gekiranger

32. Engine Sentai Go-Onger



33. Samurai Sentai Shinkenger



34. Tensou Sentai Goseiger



35. Kaizoku Sentai Gokaiger

Saturday, March 19, 2011

JLU 6038 V.2 - 3rd Stage(Final Stage)

Akhirnya RoNa telah melakukan perubahan yang terakhir pada moto RoNa
Ini mengambil masa yang lame sebab yang terakhir ni RoNa perlu tunggu barang ni
Barang yang RoNa maksudkan ialah stripe moto RoNa
RoNa wat custom sticker
RoNa mintak orang tu tolong wat sticker untuk RoNa
De la dalam sebulan la nak siap
Dia nak buat tu jap je sebenarnya
Tunggu yang lame
Mula2 dia xbgtaw dia nak gne softcopy,RoNa tunggu 2 minggu
Pastu time dia cakap nak buat tu baru dia bagitaw yang kne gune sofcopy
So,RoNa kene wat balik design custom sticker RoNa
Then dah 2minggu, baru RoNa dapat
Dan hasilnya.............
 
Then, RoNa telah tukar handle grip
Racing Boy handle grip
Selesa and sedap ar gak
Berbaloi la ngan harga dia
Credit to my fren yang gtaw tempat yang sptutnya
Huhu..
Pastu RoNa wat sendiri sticker untuk helmet RoNa
RoNa de beli sticker lebih untuk wat kat helmet la
RoNa beli skali time beli custom sticker tu
Dan hasil helmet RoNa seperti berikut...

Friday, March 4, 2011

JLU 6038 V.2 - 2st Stage

Akhirnya moto RoNa telah masuk dalam fasa yang kedua
2nd Stage of JLU 6038
Kini dengan penampilan baru dalam moto RoNa
Antaranya adalah Racing Boy Brake Lever



Best jugak la dia nyer brake
Lembut jer
Nak pegang pun selesa
Hehe..ade lagi yang RoNa wat
RoNa tukar footrest
Ala..yang tempat pijak tu..tapi nak lawa jer
Haha..ni haa
Lepas tu RoNa de beli sticker untuk rim
Blue color la..reflecter sticker
Sticker tu ade pantulan cahaya
So,kalu malam2 jalan pun leh nampak la moto RoNa
Kalu tak nampak tu,bute la kot
Hahaha..nak tengok gak eh??
OK!!



 Yang ni yang kat belakang nyer...........

Yang ni lak sticker yang kat depan nyer..............    
  
Wat mase ni, tu jelar yang RoNa wat untuk visual moto RoNa
Tapi RoNa tak rase nak upgrade moto RoNa kat dalam
I mean untuk performance moto ni
I just care for the visual and grafic of the moto
Harap-harap pasni takde ape2 yang berlaku
N RoNa akan sedaya upaya untuk menjaga moto RoNa ni
Tapi RoNa ade lagi benda yang RoNa nak buat
So, kalu nak tau ape lagi yang RoNa nak wat ngan moto RoNa ni,
ape lagi...
Check It Out!!!

Monday, February 14, 2011

JLU 6038 V.2 - 1st Stage

Akhirnya JLU 6038 mendapat sentuhan yang baru
Tapi ini baru 1st Stage
Sebab duit tak de sangat nak wat banyak-banyak
So, akan de lagi perubahan di dalam Version 2 JLU 6038 ni
Atau JLU 6038 V.2
Dalam 1st Stage ni RoNa dah tukar Cover Set yang baru




















Lepas tu RoNa tukar Plate kat no plat
"Modenas"
Tu jer yang padan ngan moto ni, tapi design dia lawa la gak
Bagi RoNa la
Last barang untuk 1st Stage ni, RoNa beli glove untuk RoNa ride nak balik kampung nanti
Yelar jalan jauh-jauh
Tangan kebas
So,Pakai glove ni takde la kebas sangat
Kot la
Lagi pun baru la nampak cam rider pakai glove
Huhu..



Last skali RoNa nak cakap
Nantikan JLU 6038 untuk Stage yang ke-2
Check It Out!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...